„Kresowe smaki” – gotowanie na żywo z Damianem Kordasem

W sobotę 25 lipca 2020 r. w Kresowej Osadzie w Baszni Dolnej odbyły się warsztaty kulinarne „Kresowe smaki” – gotowanie na żywo z Damianem Kordasem.

Daniel Kordas wspólnie z Andrzejem Fiedorukiem przygotowali potrawy klasycznej kuchni kresowej, ale w nowej odsłonie – kołduny z baraniną i kurkami, placuszki kresowe z kapustą i tradycyjny kresowy banosz z kurkami i skwarkami.

Gotowanie z Damianem Kordasem – spot.

Gotowanie z Damienem Kordasem – część 1.

Gotowanie z Damienem Kordasem – część 2.

Gotowanie z Damienem Kordasem – część 3.

Zobaczcie także zdjęcia.

Zachęcamy do obejrzenia zdjęć.

 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2020 Festiwal Dziedzictwa Kresów. All Rights Reserved