Konkursy kulinarne

Jednym z najważniejszych elementów Festiwalu Dziedzictwa Kresów są konkursy kulinarne, które każdego roku cieszy się ogromnym zainteresowaniem, a ich zwycięzcy renomą i uznaniem. W tym roku zachęcamy do organizowanego od wielu lat konkursu „Kresowe Jadło” oraz do konkursu „Niejedno oblicze podkarpackiego proziaka”.

Celem naszych konkursów kulinarnych jest promocja dziedzictwa kulturowego dawnych Kresów Rzeczypospolitej oraz tradycyjnych potraw i produktów lokalnych.

Przeprowadzenie konkursu „KRESOWE JADŁO” nastąpi w dniu finałowym festiwalu tj. 4 sierpnia 2019 r. na placu festiwalowym przy Kresowej Osadzie w Baszni Dolnej, ale zgłoszenia przyjmujemy do 26 lipca 2019 r.

Tematem tegorocznego konkursu są potrawy jedzone łyżką.

Konkurs skierowany jest do KGW i Stowarzyszeń działających na terenie województw:
podkarpackiego i lubelskiego.

Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w konkursie. Poniżej znajdziecie Państwo regulamin konkursu oraz kartę zgłoszenia i inne dokumenty, które po wypełnieniu należy przesłać lub dostarczyć na adres wskazany w Regulaminie Konkursu.

Regulamin konkursu „Kresowe Jadło”.

Karta zgłoszenia – PLIK WORD.

Karta zgłoszenia – PLIK PDF.

Oświadczenie o reprezentacji zespołu – PLIK WORD.

Oświadczenie o reprezentacji zespołu – PLIK PDF.

Organizatorzy konkursu: Wójt Gminy Lubaczów i Marszałek Województwa Podkarpackiego.
Współorganizator: Centrum Kulturalne w Przemyślu.

Wójt Gminy Lubaczów oraz Marszałek Województwa Podkarpackiego we współpracy ze Stowarzyszeniem na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia” organizują 
4 sierpnia 2019 r. w Baszni Dolnej konkurs kulinarny pod nazwą „Niejedno oblicze podkarpackiego proziaka” w ramach „II Festiwalu Podkarpackiego Proziaka ” – wydarzenia towarzyszącego Festiwalowi Dziedzictwa Kresów.

Szczegóły konkursu.

 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2019 Festiwal Dziedzictwa Kresów. All Rights Reserved