Pod okiem Tapindera Sharmy odkrywaliśmy smaki kuchni indyjskiej

W środę 2 sierpnia odbyły się kolejne już warsztaty kulinarne „Bezkresy Smaków – Kuchnie Świata”. W Kresowej Osadzie w podróż po smakach kuchni indyjskiej  zabrał nas Tapinder Sharma, mistrz kuchni i podróżnik.

Pod okiem Tapindera mieliśmy okazję poznać różnorodność smaków kuchni z jego ojczystego kraju. Tapinder zresztą nie tylko uczył nas przygotowywania wyjątkowych potraw, ale również dzielił się z nami swoimi fascynującymi przygodami zarówno w Polsce, jak i w Indiach – jego ojczystym kraju.

Wspólnie odkrywaliśmy tajniki hinduskiej kuchni wegetariańskiej, i delektowaliśmy się aromatami orientalnych przypraw.

Dziękujemy za wspólnie spędzony czas i zapraszamy na nasze przyszłe kulinarne wyprawy. Do zobaczenia!

 
Informacja o dofinansowaniu:

Theme by HermesThemes

Copyright © 2024 Festiwal Dziedzictwa Kresów. All Rights Reserved