Indyjskie przysmaki – warsztaty kulinarne „Bezkresy smaków – kuchnie świata” po raz trzeci!

„Przez żołądek do serca” – tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą Tapinder Sharma podbija serca Polaków od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji Ganesh.  Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.

Tapi to obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej. Prowadzi kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania. Od wielu lat regularnie prowadzi kuchnię i gości na fotelu eksperckim w porannym programie „Pytanie na śniadanie”.

Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych do uczestnictwa w bezpłatnych warsztatach kulinarnych pn.: „Bezkresy smaków – kuchnie świata” w dniu 2 sierpnia br. (środa) o godzinie 16:30 w Kresowej Osadzie w Baszni Dolnej.

Warsztaty odbędą się po raz trzeci w ramach Festiwalu Dziedzictwa Kresów. W poprzednich latach nauczyliśmy się sami przygotowywać sushi, a następnie przygotowywać marokańskie specjały m. in.: harirę – berberyjską zupa, kuskus tagine – danie wykonane w glinianym naczyniu  ze stożkową pokrywą, przepyszne wegetariańskie falafele oraz  ghriba – ciasteczka z mąki migdałowej. Dziś czas  na Indie – piękne, kolorowe, smakowite.

Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc prosimy o wcześniejsze zgłoszenia osób chętnych do uczestnictwa w warsztatach kulinarnych do 27 lipca br. do godz. 15:00. Formularz zgłoszeniowy (z obowiązkowo podanym numerem telefonu kontaktowego) oraz klauzulę informacyjną należy dostarczyć do Urzędu Gminy Lubaczów lub przesłać mailem (skan podpisanych dokumentów) na adres: sekretariat@gminalubaczow.pl

Do pobrania:

Formularz zgłoszeniowy na warsztaty kulinarne z klauzulą informacyjną /plik pdf/

 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2025 Festiwal Dziedzictwa Kresów. All Rights Reserved